Tankeställare om skolan

Tankeställare om skolan
Forlag: Nomen förlag
Utgivelsesar: 2014
Antall sider: 144
ISBN/EAN: 9789174656367
Sprak: Svensk
Forfatter: Per Acke Orstadius
Kategori: Psykologi

Det beror inte på någon naturlag att elever misslyckas i skolan. Det beror till stor del på politiska beslut.

Detta är vad dessa tankeställare handlar om. Bakgrunden till boken är oro för vad som nu händer med de skolsvaga eleverna i skolan.

De skolsvaga eleverna är de som inte från hemmet fått med sig det språk och det stöd som de behöver för att lyckas i skolan.

Om dessa elever kan man i skolan säga att de är svaga, långsamma, obegåvade eller lata. Men utanför skolan är de varken svaga, långsamma, obegåvade eller lata. Det är skolan som får dem att framstå så för att där ställs det krav på dem som de inte klarar. Det är skolan som gör dem svaga. Därför kallas de här skolsvaga elever.

Författaren har som metodiklektor varit bisittare i klassrum under omkring 5 000 lektionstimmar. Han har talat med tusentals elever och hundratals lärare om skolan. Som utbildningsbakgrund har han handelshögskola, lärarutbildning, fyrtiopoängskurser i både pedagogik och utbildningsteknologi och en kurs i forskningsstatistik. Han har dessutom varit ledare för framtagningen av flera stora läromedelspaket i företagsekonomi och projektarbete.

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger.