Paradisets elendige

Paradisets elendige
Forlag: Aschehoug & Co
Utgivelsesar: 2016
Antall sider: 441
ISBN/EAN: 9788203360848
Sprak: Bokmål
Forfatter: Fartein Horgar
Kategori: Romaner

Vi befinner oss 400 år tilbake i tid. Danmark er i ferd med å bli en oversjøisk kolonimakt, og Norge er fortsatt i union. På vei til Vest-India havarerer fregatten Færø, og skipet søker nødhavn i Bergen. Her mønstrer Johannes Hauge på. Hauge er på rømmen etter en grusom forbrytelse, og en reise ut i det uvisse fremstår som den perfekte fluktrute.

Romanen lodder dypt i temaer som rasisme, identitet og kristendommen i kolonialismens tjeneste gjennom de kontrastfylte skildringene av øysamfunnet.

Fartein Horgar er selv en del av kolonihistorien - oppvokst på Madagaskar som tredjegenerasjons misjonærbarn. I PARADISETS ELENDIGE tar han for seg temaer som rasisme, identitet og kristendommen i kolonialismen.

PARADISETS ELENDIGE er første bok i en stor anlagt romanserie med handling lagt til koloniene i Dansk Vestindia. Hovedhandlingen i romanen foregår i annen halvdel av 1600-tallet på øya St. Thomas. Neste bok er I SLAKTEMÅNEDEN (våren 2017) med handling fra St. Jan på 1730-tallet. PIRATFUGLEN (2018) utspiller seg på St. Croix fra 1753 til 1793, under gullalderen for handelen på Dansk Vestindia, et eventyrlig økonomisk oppsving som skyldtes sjuårskrigen mellom Frankrike og England.

Vi befinner oss 400 år tilbake i tid. Danmark er i ferd med å bli en oversjøisk kolonimakt, og Norge er fortsatt i union. På vei til Vest-India havarerer. Kjøp 'Paradisets elendige, roman' av Fartein Horgar fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet, E-bok, Heftet 9788203360848 Kjøp 'Paradisets elendige, roman' av Fartein Horgar fra Norges raskeste nettbokhandel.

Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet, E-bok, Heftet 9788203361456 "Paradisets elendige - roman" av Fartein Horgar - Se omtaler, sitater og terningkast. Se hva andre mener om denne. SERIE: Fartein Horgars «Paradisets elendige» er første bind i en flerbindserie om den dansk-norske slaverihistorien og koloniriket i Vest-India som. Vi befinner oss 400 år tilbake i tid. Danmark er i ferd med å bli en oversjøisk kolonimakt, og Norge er fortsatt i union. På vei til Vest-India havarerer. Kjøp Paradisets elendige. Vi befinner oss 400 år tilbake i tid. Danmark er i ferd med å bli en oversjøisk kolonimakt, og Norge. Vi befinner oss 400 år tilbake i tid.

Danmark er i ferd med å bli en oversjøisk kolonimakt, og Norge er fortsatt i union. På vei til Vest-India havarerer fregatte. Paradisets elendige (Innbundet) av forfatter Fartein Horgar.

Romaner.

Pris kr 332 (spar kr 47). Se flere bøker fra Fartein Horgar. Vi befinner oss 400 år tilbake i tid. Danmark er i ferd med å bli en oversjøisk kolonimakt, og Norge er fortsatt i union. På vei til Vest-India havarerer.