Veslefrikk med fela

Veslefrikk med fela
Forlag: Cappelen Damm AS
Utgivelsesar: 2012
ISBN/EAN: 9788202399153
Sprak: Bokmål
Forfatter: Peter Christen Asbjørnsen
Kategori: Lydbøker barn og ungdom

"Det var engang en husmann som hadde en eneste sønn, og denne gutten var skrøpelig og hadde måtelig helse, så han ikke orket å gå på arbeid. Han hette Frikk, og litenvoren var han også, så kalte de ham Veslefrikk. Hjemme var det lite både å bite og brekke, så gikk far hans ut på bygda og ville feste ham bort til gjeter eller visergutt. Men det var ingen som ville ha gutten hans før han kom til lensmannen han skulle ta ham, for han hadde nylig jaget visergutten sin, og det var ingen som ville til ham, for han hadde ord for å være en skarv. Det var bedre noe enn ikke noe, tenkte husmannen, maten fikk han da, for hos lensmannen skulle han tjene for kosten og lønn og klær ble det ikke talt om. Men da gutten hadde vært der i tre år, ville han reise, og da ga lensmannen ham hele lønnen med én gang. Han skulle ha én skilling for året mindre kunne det ikke være, sa lensmannen så fikk han tre skilling i alt."

Det var en gang en husmann som hadde en eneste sønn, og denne gutten var skrøpelig og hadde måtelig helse, så han ikke orket å gå på arbeid. Veslefrikk med fela Det var engang en husmann som hadde en eneste sønn, og denne gutten var skrøpelig og hadde måtelig helse, så han ikke orket å gå på arbeid. folkeeventyr.no. Spennende norske folkeeventyr for store og små barn med illustrasjoner fra Asbjørnsen og Moe sin tid.

HVORFOR REVEN ER STUBBRUMPA den dag i dag. Bjørnen møtte en gang reven, som kom luskende med et knippe fisk han hadde stjålet. "Hvor har du fått det fra?" Velkommen - http://www.

sonjas-hjemmeside.com/. NR.2 HVORFOR BJØRNEN ER STUBBRUMPA den dag i dag Bjørnen møtte en gang reven, som kom luskende med et knippe fisk. Det beste utvalget av VHS filmer finner du på QXL.

no. Finn en hel rekke spennende auksjoner på VHS-filmer! Gjør et kupp på QXL.no, Norges største nettauksjon! Fra Arild Hauges runer, Asbjrnsen og Moes norske folkeeventyr og sagn Lyktes med Shakira-fleipen Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med. Vi har lenge ønsket å omarbeide våre websider. Adressen www.caprino.no var opprinnelig laget i forbindelse med dataspillet om Flåklypa Grand Prix, og sidene bar.