Den nakne ambassadören

Den nakne ambassadören
Forlag: Pocketförlaget
Utgivelsesar: 2012
Antall sider: 348
ISBN/EAN: 9789186969561
Sprak: Svensk
Forfatter: Magnus Zaar
Kategori: Krim og spenning

När den svenske ambassadören i Östkongo oväntat försvinner, beslutar sig ledningen för det svenska Utrikesdepartementet, bränt av flertalet politiska skandaler, att skicka ner den unga, egensinniga och rättframma diplomaten Clara Fabre. UD klarar inte av fler braskande löpsedlar och kvällstidningsdrev och Claras uppdrag är att täcka upp för något som ser ut att kunna bli en besvärande situation. Clara, ensamstående mamma till tvååriga Bianca, måste åka iväg och tar med sig dottern.

I Afrika hittar hon så småningom ambassadören - död. UD tystar ner saken, men Clara förstår att det är någonting som inte stämmer. Då händer det slag i slag: ett inbrott, en uppdykande kongolesisk minister, en polis som visar sig inte existera, ett möte med Claras afrikanska väninna Miss Masindi, som har råkat väldigt illa ut. Clara vet inte längre vem som är vän och vem som är fiende.

Den nakne ambassadören är första delen om Clara Fabre.

"Debutdeckare som ger mersmak"
DN

"Välskrivet, spännande och mycket underhållande"
Gefle Dagblad

"En spännande thriller i ett obehagligt stämningsläge"
Borås tidning

Ung, norsk virkelighet - spennende historier som får deg til å utsette andre gjøremål. Hver søndag kl.

09:03 på P3. Døgnet rundt på P3.no/dokumentar. ‒ Politikerne er heldigvis glad for at vi også er bekymret, de er også engstelige for at samhandlingsreformen for barnevern, skal gå utover de sårbare barna, s