Kampen for livet

Kampen for livet
Forlag: Forlaget Vigmostad & Bjørke AS
Utgivelsesar: 2015
ISBN/EAN: 9788251682251
Sprak: Bokmål
Forfatter: Anniken Golf Roksethog Erlend Strand Rokseth
Kategori: Familie og helse

En måned etter at hun hadde møtt mannen i sitt liv, fikk Anniken den utenkelige beskjeden: Hun hadde fått lymfekreft. Hun ble livredd. Ikke for kreften, men for at hun skulle dø fra Erlend, mannen hun var så forelsket i. Mannen som aldri vurderte å la henne kjempe kampen mot kreften alene.

Mens hun har kjempet for livet og ventet på beskjed om hun skal få leve eller dø, har hun likevel klart å leve. I 2013 fikk hun og Erlend Kreftforeningens hederspris for sin åpenhet - om å leve med kreft, og om å leve med en som er syk. For det handler ikke bare om redsel og kreftceller. Det handler om å leve. Om å gå videre. Om å innfinne seg med livet slik det er nå.

Anniken og Erlend har vært å se i dokumentarserien Kampen for livet på TV 2.

Flere hundre tusen seere har fulgt dette paret med stor interesse hver uke og lært dem å kjenne som to helt spesielle unge mennesker.

Et populærvitenskapelig underholdningsprogram om livet. Kloning har ofte klangen av dystre framtidsscenarier, men er det egentlig så unaturlig som vi tror? Jo drar. I forrige ukes episode av «Kampen for livet» møtte vi 36 år gamle Lene Qvam fra Stavanger, som for noen år siden fikk beskjed om at hun hadde uhelbredelig kreft. Vi følger ni personer i ulik aldre som har fått diagnosen kreft. Serien gir et tett og personlig bilde av deres sykdomsforløp og hvordan kreft påvirker livet. kampentilbaketillivet Vi skal nå vise en film om en laks. Denne filmen har vært hovedattraksjonen på Norsk Villakssenter i Lærdal. Ole Fretheim vant Gullruten i 1996 for denne filmen. Flere hundre tusen mennesker fulgte med hver eneste uke, da Anniken Golf Rokseth og kjæresten Erlend Strand Rokseth delte sin historie i TV2-dokumentarserien Kampen. På TV 2 onsdager kl. 21.40. Vi følger ni personer i ulik aldre som har fått diagnosen kreft. Serien gir et tett og personlig bilde av deres sykdomsforløp og.

Jo Røislien er for TV-seerne kjent fra NRK-serien "Siffer" sendt høsten 2011. "Kampen om livet" er på 8 episoder, og første program i serien skal. "Kampen for livet - kreft, håp og kjærlighet" av Anniken Golf Rokseth - Se omtaler, sitater og terningkast. En blogg om livet som ung med kreft (Hodgkins lymfom). Skriver om cellegift, stråling, stamcelletransplantasjoner, hverdag og kjærleik.