Jon Line

Jon Line
Forlag: Commentum forlag
Utgivelsesar: 2015
Antall sider: 64
ISBN/EAN: 9788282332927
Sprak: Nynorsk
Forfatter: Tor Obrestad
Kategori: Biografier og memoarer

Jon Line (1862-1949) var lærar, journalist og forfattar av bøker i bohemtradisjonen, utgitt kring 1890. Han levde i Kristiania i desse åra. I 1895 braut han tvert av den litterære karrieren og busette seg på odelsgarden på Line. Her budde han resten av livet.

Han var ungkar og spelemann, men skreiv ikkje lenger, bortsett frå to diktsamlingar frå slutten av livet.

Jon Line tilhøyrer «det gløymde Jæren», men hadde likevel si eiga, sjølvstendinge røyst. Han var ein fargeklatt, ein smørblome. Best kjent av det han skapte er diktet om Hauglandsåno, og minnesskildringane av samværet med Arne Garborg frå dei somrane Garborg var på Jæren. Line sende skildringane til ein ungdomsvenn, Lars Eskeland. Nokre av dei er trykte i eit utval ved Asgjerd Taksdal, Time Kommune.

Tor Obrestad (1938) har skrive ei lang rekke med skjønnlitterære bøker sidan debuten i 1966. Den siste er romanen om spritsmuglinga på Jæren på 1920-talet, «Smuglinga på Skeie». Han har også skrive fleire litteraturhistoriske arbeid, blant anna om Alexander Kielland.

Online.no holder deg oppdatert på nyheter og tips om mobiler og teknologi. Les artikler om sikkerhet, apper, nyttige råd i hverdagen og Telenors produkter. Kontaktinformasjon for Jon Line Bryne, telefonnummer, adresse, se informasjonen om firmaer. Kjøp 'Jon Line, kulturberar og posør' av Tor Obrestad fra Norges raskeste nettbokhandel.

Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet 9788282332927 Proff.no gir deg rolleinformasjon om Jon Line. Se hans roller (5) og relasjoner (4) i næringslivet - og hvilke bransjer Jon Line er aktiv i. Jon Line (1862-1949) var lærar, journalist og forfattar av bøker i bohemtradisjonen, utgitt kring 1890. Han levde i Kristiania i desse åra. I 1895 braut. Jon Olav Line fra Jar, Bærum. Ditt bilde Lag lenke til sosiale medier for visning av ditt profilbilde Forsiden / Om oss / Pressesenter / Color Line og Ulstein verft inngår intensjonsavtale om bygging av verdens største hybridskip Color Line og Ulstein verft inngår. Jon Line, LINE i Bryne, Telefon 908 70 552 med Kjøreanvisninger Søkeresultater for Jon og Line - Haugenbok.no. Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert! Se kontaktinformasjon for Jon Olav Line.

Finn telefonnummer, adresse og mer kontaktinformasjon.