Dr. Jekyll og Mr. Hyde

Dr. Jekyll og Mr. Hyde
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesar: 2010
Oversatt av: Nordberg, Nils Håkon
ISBN/EAN: 9788202316860
Sprak: Bokmål
Forfatter: Robert Louis Stevenson
Originaltittel: The strange case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Kategori: Lydbøker voksne

Boka er den klassiske grøsser og verdens første og mest berømte psykologiske thriller. Den er skrevet i 1886, som ved et underlig sammentreff bare to år før en virkelig "Mr. Hyde", nemlig den aldri avslørte Jack the Ripper dukket opp på Londons østkant. Utgangspunktet for tragedien i boken er den anerkjente vitenskapsmannen dr. Jekylls sterke ønske om å få leve et skjult og tøylesløst liv. Men underlige ting skjer

Dr. Jekylls er stedet som har det meste. Vi har åpent alle dager i uka og ønsker å gi dere et bredt tilbud.

Om det skal være en kaffe med venninna på dagtid. "Å være ung er for jævlig" Den sterke og glimrende boka ”Å være ung er for jævlig” er basert på en sann historie om Christiane F som i tidlig alder. Denne siden er fylt med gode spørsmål til quiz som er til alle settinger og passer godt til både barn, ungdom og voksne.

Den passer til alle aldre, men det kan. Dette ønsker de for sine klubber i 2017 23 innslupne mål i snitt per kamp, full stadion, skadefritt mannskap og tur til Ullevaal er noe av hva de lokale. «Delte naboens uthus i to», «16 år i nabokrangel om antenne. Naboene møtes i retten for 26. gang.», «Skjøt med pistol i nabokrangel», «Fikk 120. King Alice Arthur feels like Kay's slave. He's constantly pushed around. But one day, under a tournament something exciting happens. Kay send him to get him the sword. Biologisk teori dominerer litteraturen.

At psykopati ikke kan behandles er en veletablert «sannhet» med historiske røtter.

Benjamin Karpmans (1948, s. 533. Cabareten TRO, HÅP OG TERNINGKAST er en svingende satire om egne og andres suksess. Ved pianoet sitter Hanne T. Asheim, som også står bak tekst og musikk. Dr. Jekyll faces horrible consequences when he lets his dark side run wild with a potion that transforms him into the animalistic Mr. Hyde.