Døden kjører Audi

Døden kjører Audi
Forlag: Gyldendal Norsk Forlag
Utgivelsesar: 2014
Antall sider: 226
Oversatt av: Andreassen, Kyrre
ISBN/EAN: 9788205450233
Sprak: Bokmål
Forfatter: Kristian Bang Foss
Originaltittel: Døden kører Audi
Kategori: Romaner

Vinner av EUs litteraturpris i 2013 med første roman på norsk.

«Waldemar fortalte om sine sykdommer og syndromer. Han var en vandrende lærebok i sjeldne og uhyggelige lidelser, det feilte ham utallige ting og jeg ville gladelig ha myrdet noen for å unngå å bli rammet av hver og en av dem. Jeg kom til å tenke på et dokumentarprogram som jeg hadde sett på tv under en av mine nattsendingsseanser. Den handlet om en kvinne som hadde blitt truffet seks ganger av lynet. Det var samme urimelighet som gjorde seg gjeldende her.»
Asger gjør en utilgivelig tabbe, mister alt og må ta seg jobb som hjelpepleier for Waldemar, verdens sykeste menneske. Deres hverdag sammen i betonggettoen Stentofte utenfor København er en studie i håpløshet. Inntil de legger ut på en reise gjennom Europa til Marokko for å oppsøke healeren Torbi el Mekki, Waldemars siste håp.
Døden kjører Audi er et overflødighetshorn av en roman som inneholder både en halsbrekkende, surrealistisk road movie og en ramsalt kritikk av vår skandinaviske velferdsmodell og meningsløshetene i mediene og reklamen som omgir oss. Men det er også et varmt portrett av et uventet vennskap og av en multihandicappet ung mann som må bruke humor som skjold mot livets grimme realiteter.

BRYTER LOVEN? Mange kjører uvitende ulovlig med tilhenger. Bilorganisasjonene og Statens Vegvesen har imidlertid verktøyene som gjør det enklere å. Lilleprinsen - Vi selger lekre merkevarer til riktig pris til små prinser og prinsesser! Norges strste nettsted for menn. Side3 vil underholde, overraske og engasjere. Vi er opptatt av historie, fakta og vitenskap, motor, trening og teknologi, humor, film. Leketøy på nettet – Kjøp Leketøy Online – CDON.COM på CDON.COM. Lave priser og rask levering. Superkul har det du trenger til Fest og Karneval! Her finnes Kostymer, Moteklær, Festartikler & Gaveartikler med mer! Trygg Handel med Rask Levering! Visste du at 98 prosent av oss krysser anklene i tannlegestolen når vi skal få bedøvelse? Slik er vårt kroppsspråk Fjellsport.no er en frittstående butikk for alle som er interessert i tur og friluft. Vi tilbyr et meget bredt vareutvalg, høy produktkunnskap og god service. Følg oss: Hagestue, drivhus & vinterhage - Bestill kvalitetsprodukter fra Willab Garden. Nordens ledende leverandør av hagestuer, drivhus og tilbehør.