Dødelig madonna

Dødelig madonna
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesar: 2012
ISBN/EAN: 9788202436643
Sprak: Bokmål
Forfatter: Fredrik Skagen
Kategori: Lydbøker voksne

I 1537 reiste erkebiskop Olav Engelbrektsson fra Nidaros. Med seg i bagasjen hadde han blant mange andre ting en madonnafigur av kleberstein … Firehundreogfemti år senere blir madonnaen funnet under utgravning av en krypt i Durham-katedralen. Britene bestemmer seg for å gi figuren tilbake til Nidarosdomen, og i desember 1992 legger M/S Venus ut fra Newcastle. Om bord er madonnafiguren, ledsaget av en merkelig professor, en kvinnelig journalist, en tv-fotograf – og Morten Martens … Fra Bergen går ferden videre med Hurtigruten M/S Polarlys. Madonnafiguren får nok en ledsager … Varg Veum går om bord. Martens og Veum møtes for første gang. Og madonnaen skjuler en hemmelighet. Den er – dødelig … "… en fullblods krim, med mange overraskelser på slutten. Det mest forbløffende er at Skagen og Staalesen så ubesværet har maktet å holde fast ved sine helter/antihelters særegenheter." (Terje Stemland, Aftenposten.) "Det er en nesten forbløffende velkonstruert liten fortelling som Gunnar Staalesen og Fredrik Skagen har gått sammen om.

(…) Men den vesle historien er alt for god til å bli forbeholdt samlernes støvete hyller. Den fortjener en ny utgave …" (Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad.)

Gunnar Staalesen er Bergens store kronikør.

Kun 22 år gammel utga Gunnar Staalesen sin første roman, Uskyldstider, i 1969. Forfatterskapet omfatter både romaner. Her legges quizene fra Martinique ut. 14: hva kalles den runde kjeksen som er lagd av sukkerbrødbunn, et lag appelsinsyltetøy og dekt med sjokoladetrekk? Nyhetsspeilet lanserte sin første TABU-oversikt for norske redaktører og journalister for et år siden. I denne tiden har ikke én norsk journalist stått frem og. 2 dager til juleferien Har opplevd litt av hvert i livet på godt og vondt, og har etter mange år med rus og psykiatri endelig begynt å komme med til hektene igjen.