Livets teater : Art de la Vie

Livets teater : Art de la Vie
Forlag: Recito Förlag
Utgivelsesar: 2011
Antall sider: 356
ISBN/EAN: 9789175170220
Sprak: Svensk
Forfatter: Henrik Tibblin
Kategori: Romaner

Vi möter Jean Greco, konstnären i ett hårt Paris, med sina refuserade dukar av canvas vid sina fötter. Vi följer hans kamp, hans vardag, hans uppbrott och hans segrar.

Konsten som en helande kraft. Rose Walkinson, den chicka amerikanska journalisten, som jagar scoope i kulturens Europa, möter Jean på hans stambistro. Deras jakt får vi följa. Deras kamp och deras kärlek och svek tar oss med till Provence, och allt är faktiskt möjligt. Plötsligt befinner vi oss så i Provence, i högerkrafters och maffiakretsars skumma bakgårdar och lysande hotell.

Vad finns för mystiska förgreningar till extrem politik idag? En roman som spinner kring livets väsentligheter: Kärleken, sveken, kampen för det goda, för sanningen. Men också mystiska utredningar och historiska scener. Allt i ett rafflande tempo passion, kärlek, konst för livet, dramer och mystik.

Henrik Tibblin är verksam inom flera kulturområden, som konstnär, som författare, poet och som skådespelare. Han har arbetat som skribent i flera år. Som redaktör och som författare till läroböcker och faktaböcker. Tibblin har också givit ut två diktantologier, som skapades med olika konstnärer och poeter från världens alla hörn på ett galleri i Stockholm: "Poetry in the Bellange Atmosphere", 2005.

Mye har skjedd på det norske alkoholmarkedet de siste 20 år. Noen av mange stikkord er tilgjengelighet, alkoholskatter, forgiftet smuglersprit. • Omlegge formuesskatten for å styrke bedriftenes tilgang på privat kapital og fjerne konkurranseulempen for norskeide arbeidsplasser. • At staten skal selge.