Fra barns synsvinkel

Fra barns synsvinkel
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesar: 2003
Antall sider: 156
ISBN/EAN: 9788202218546
Sprak: Bokmål
Forfatter: Brit Johanne Eideog Nina Winger
Kategori: Pedagogikk

Barn er blitt viktige informanter i spørsmål som angår deres hverdag og dette reiser en rekke metodiske og etiske problemstillinger.

Forfatterne av denne boka fokuserer på intervju med barn som en tilnærmingsmåte for å synliggjøre barns perspektiver og synspunkter. Intervju med barn krever kunnskap, refleksjon og kompetanse hos intervjueren. Formålet med boka er å kvalifisere voksne som søker barneperspektivet i pedagogiske kontekster.

Å søke kunnskap fra barns ståsted vil blant annet si at barn blir sett og hørt, noe som også er viktig for barns identitetsdannelse.

Voksne må med andre ord få adgang til barnets verden. Intervju med barn krever at man tenker gjennom ulike ideologiske og etiske spørsmål, planlegger grundig og har evne og vilje til å ivareta barnet i alle faser av arbeidet.

Boka passer for førskolelærere, forskere og studenter i førskolelærerutdanningen.

Steg for Steg Utskrift E-post - et program for utvikling av barns sosiale kompetanse. Gjennom arbeid med Steg for Steg utvikler barn i barnehage og barneskole sosial. Skriveoppgave.

Barn opplever verden på en annen måte enn voksne. I denne oppgava skal du øve deg i å skildre det å være på flukt sett fra et barns perspektiv. Fagstoff: Empati kommer av det greske ordet empatheía, som kan oversettes med samfølelse eller innlevelse. Å være empatisk betyr at man har evne til å sette seg. Sosial kompetanse er kunnskaper, ferdigheter og holdninger som gjør det mulig å etablere og vedlikeholde sosiale relasjoner. Den fører til en realistisk oppfatning. Trenger du et godt sitat? På Siterte sitater finner du sitater av Sigrid Undset og mer enn 3225 andre forfattere. De første ukene sover barnet mye. Det skriker litt, veiver med armer og bein, ser seg rundt, får mat og stell og sover igjen. Siden øker evnen til å kommunisere. Regjeringen.no skal gi befolkningen innsikt i regjeringens og departementenes arbeid og skape engasjement i demokratiske prosesser. 2 dager til juleferien Har opplevd litt av hvert i livet på godt og vondt, og har etter mange år med rus og psykiatri endelig begynt å komme med til hektene igjen.

Tiden står aldri stille. Alt og alle endrer seg, og plutselig er du på vei inn i noe nytt! Vendepunktet er det punktet da det snur, når forandringen er uunngåelig. Bokhandel med fraktfri levering. Stort utvalg av bøker innenfor sjangerne roman, krim/spenning og fantasy/science fiction.