Kloster

Kloster
Forlag: Forlaget Vigmostad & Bjørke AS
Utgivelsesar: 2016
Antall sider: 197
ISBN/EAN: 9788241913266
Sprak: Bokmål
Forfatter: Trine Vollan
Kategori: Romaner

«Jeg hadde ikke lyst til å gå hjem, jeg hadde ikke lyst til å gå noe sted. Jeg drev nedover fortauet, styrte inn mot Seven-Eleven. På en så miserabel dag, tenkte jeg. Jeg kjøpte tre boller, stappet innpå mens jeg gikk så sakte jeg kunne. Den lange gata ut av sentrum, den gamle steinbroa. Det var da jeg kom på det, på et hjørne, utenfor en bruktbutikk. En redningsplanke i mørketid, tenkte jeg, hvor kom det uttrykket fra? Og hvorfor ikke? Komme meg bort, tenkte jeg. Gå i kloster.»

Trine Vollan er dramatiker og filmskaper og underviser i drama og dramatikk ved Nansenskolen på Lillehammer. Hun er utdannet cand.philol. med hovedfag i filmvitenskap ved NTNU. Hun har vært leder for Norsk Litteraturfestival og har laget flere kort- og dokumentarfilmer. Kloster er hennes andre roman.

Kloster, avsperret område der menn eller kvinner (munker, nonner) har trukket seg tilbake for å virkeliggjøre religiøse ideal i et lukket samfunn etter en bestemt. Klosterlam har sitt utspring i området rundt Utstein Kloster, Norges eneste bevarte middelalderkloster.

Lam fra Klostergarden får du kjøpt kun på REMA 1000 i. Møte- og selskapslokaler i middelalderske omgivelser. Med fasiliteter og service av i dag. Blant beitende sauer under vestlandshimmelen, 30 minutter fra Stavanger. Fra kapellet på Tautra (hentet fra søstrenes nettsider) Mannlige. Augustinerkorherrene (Can.

Reg.) Cistercienserne (O.Cist.) Cistercienserne (O.C.S.O.) Dominikanerinnene - Lunden kloster. Tweet.

Dominikanerinnene på Lunden har et eget nettsted og en egen blogg på norsk og en på engelsk og er på Facebook. Søsterrådet avholdt møte i Lunden kloster 12. og 13. oktober. Sr. Marit Brinkmann ble valgt til ny leder etter sr. Anne Bente Hadland som nå går ut av Søsterrådet. Et kloster er en bygning eller et bygningskompleks hvor en kommunitet lever i henhold til religiøse løfter. Klostre finnes i flere religioner, f.eks. kristendommen. Velkommen. Firmaet ble startet opp i 1927 av Nils Kloster, og har i dag 25 ansatte. Vi definerer oss selv som en totalleverandør og kan tilby følgende: Utstein Kloster Hotell er et kurs- og konferansehotell som ligger 20 minutter nord for Stavanger. Kurshotellet ligger i vakre omgivelser like ved Utstein Kloster. Hva er et kloster? Et kloster er selvsagt også et tempel, men først og fremst en skole for munker og nonner. Det karakteristiske for et kloster er at det er.