Som jag minns det

Som jag minns det
Forlag: Hoffman & Campe
Utgivelsesar: 2013
Antall sider: 545
Oversatt av: Skott, Staffan
ISBN/EAN: 9789186061623
Sprak: Svensk
Forfatter: Michail Gorbatjov
Originaltittel: As I remember it
Kategori: E-bøker

Jag tror att jag den här gången har lyckats berätta den fulla historien om mitt liv. Det här är mitt svar på frågorna kring de omständigheter som fick ett så avgörande inflytande på min politiska karriär.
Michail Gorbatjov blev generalsekreterare för Sovjetunionens kommunistparti 1985 och därefter landets förste (och siste) president i knappt två år. Han blev populär i västvärlden för sina politiska initiativ glasnost (öppenhet) och perestrojka (nydaning) och arbetade internationellt för avspänning och nedrustning. I augusti 1991 utsattes hans regering för ett kommunistiskt kuppförsök och han hölls i husarrest under några dramatiska dagar.
I sin personligt berättade självbiografi berättar Michail Gorbatjov om livet med sin älskade hustru Raisa, men också om uppväxten under de hårda Stalinåren samt den politiska utvecklingen som ledde fram till Sovjetunionens kollaps 1989-1990.

Om författaren
Michail Gorbatjov (född 1931) har tidigare skrivit bland annat boken Perestrojka (1987).
Han tilldelades Nobels fredspris 1990.

Jeg har valgt å lese denne boken som ungdomsroman, av grunner som kommer frem i det som følger. Først og fremst skyldes dette de mange skildringene av. ♦57: tittel: den lille skomaker fyrstelinje: fra skomaker'ns butikk lØd det refreng: jeg skal ha sko sÅ jeg kan gÅ NATT OG DAG. Klassisk Kalvik. Tekst & musikk: Finn Kalvik Sweden Music AB. Lange lyse dager Lyse vakre minner Hver natt var myk og mild Hvor bare vi var til Først kommer nyttår og nissen er glad Nå skal han hvile og ha det så bra Så kommer våren med pinner og strå, blomster på bakken og kyllinger små GROVISER DEL 1. En fitte så dryppende våt, gjør meg så dundrende kåt. Sprikende kvinner på laken, med kuken langt oppi baken. Men når man det ikke har, får.