Depresjon og selvmordstanker hos barn og unge

Depresjon og selvmordstanker hos barn og unge
Forlag: Universitetsforlaget
Utgivelsesar: 1999
Antall sider: 174
ISBN/EAN: 9788251836876
Sprak: Bokmål
Forfatter: Tonia K. Shamooog Philip G. Patros
Originaltittel: Helping your child cope with depression and suicidal thoughts
Kategori: Psykiatri

Barn med depresjoner kan ønske å gjøre slutt på livet. Boken gir råd og veiledning til foreldre og foresatte hvordan de skal takle en slik situasjon ved å lytte, snakke og kommunisere.

Depresjon hos barn/unge Depresjoner hos barn og unge kan ytre seg som hos voksne i form av senket stemningsleie, endret selvfølelse og aktivitetsnivå. Tegn på depresjon hos barn og ungdom.

Hyppigere svingninger blant ungdomsskolebarn - Dersom en ungdom lider av depresjon kan man se dette ved å. Ungdom mellom 13 og 19 år som har opplevd mobbing, ensomhet, angst og depresjon har opp til fire ganger høyere risiko for alvorlig selvskading senere i livet. Ungdom mellom 13 og 19 år som har opplevd mobbing, ensomhet, angst og depresjon har opp til fire ganger høyere risiko for alvorlig selvskading senere i livet. Det finnes også flere undertyper av depresjon. Les mer på denne siden. Screening / utredning av symptomer på depresjon.

Det er det profesjonelle hjelpeapparatet. Selvmord De fleste har hatt selvmordstanker. De fleste mennesker har på et eller annet tidspunkt i livet hatt tanker om selvmord i kritiske livssituasjoner. Bli ekspert i Kors på halsen? Kors på halsen snakker med barn og unge hver dag, og vi må hele tiden forbedre oss for å være en god tjeneste for alle som tar kontakt. Her ser vi på risikofaktorer og varseltegn på selvmord. Hvordan hjelpe en person med selvmordstanker og hvordan vurdere selvmordsfaren? De vanskelige tenårene. - Det er i tenåringsalderen den veldige overgangen fra barndom til den voksne verden finner sted. Dette er den ytre rammen om denne. Kjennetegn hos voksne med ADHD. De offisielle diagnosesystemene, ICD og DSM, har ennå ikke beskrevet egne diagnosekriterier for ADHD hos voksne.