Slik blir du styrtrik i Asia!

Slik blir du styrtrik i Asia!
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesar: 2013
Oversatt av: Dahl, Tor Edvin
ISBN/EAN: 9788202422875
Sprak: Bokmål
Forfatter: Mohsin Hamid
Originaltittel: How to Get Filthy Rich in Rising Asia
Kategori: Romaner

I denne fascinerende romanen følger vi den navnløse fortelleren fra han blir født som den yngste sønnen i en fattig familie til han ender som en styrtrik og vellykket forretningsmann. Han er en som har bygd sin suksess på det mest livgivende av alt: friskt vann.
Men styrtrik betyr ikke nødvendigvis lykkelig, og i fortellerens hjerte lever drømmen om jenta han forelsket seg i på skolen. Henne han hadde én natt med før hun erklærte at hun skulle vekk fra slummen og drog. Gjennom årene krysses deres veier jevnlig, men det later til at deres skjebne skal bli aldri å få hverandre.Romanen stjeler sin form og oppbygning fra mylderet av oppskriftsmessige selvhjelpsbøker som oversømmer det asiatiske markedet. Den insisterende, nesten agressivt optimistiske tonen kler denne medrivende fortelling om kjærlighet og kampen for å lykkes. Moshin Hamid har skrevet en beisk og opprørende skildring av et kynisk samfunn bygd på den sterkestes rett.

Mohsin Hamid vokste opp i Lahore i Pakistan og studerte ved Princeton og Harvard. Hans første roman Moth Smoke (ikke utgitt på norsk) ble belønnet med flere litterære priser. Med sin andre roman, Den motvillige fundamentalist (2007) fikk han sitt internasjonale gjennombrudd. Romanen ble møtt med stor interesse verden over og har blant annet vært 'Månedens bok i P2' her hjemme. Mohsin Hamid bor i London.

Pressen skrev om Den motvillige fundamentalist:

"Den motvillige fundamentalist er et godt og medrivende portrett av en ung mann, og hans vei til å finne sin identitet i en polarisert verden."
Ingrid Brekke, Aftenposten

"Nostalgi og forandring er temaer i denne romanen, som også er en kjærlighetshistorie. Den er fort lest og lett tilgjengelig. Og altså ytterst aktuell."
Anne Cathrine Straume, NRK

Terningkast 5
"Boken er kort og enkel å lese, og den behandler et svært ømtålig tema med lett humor og ublu ironi. Med sitt slentrende språk holder den leseren fanget til siste slutt."
Guro Havrevold, Fredriksstad Blad

Donald J. Trumps skroting av handelsavtalen TPP kan åpne for mer norsk sjømateksport, særlig til Asia.

President Donald Trump har signert en ordre om at USA skal trekke seg fra frihandelsavtalen TPP mellom USA og Stillehavsregionen.

Det gir spill mot åpent mål for. Donald Trump har sittet som amerikansk president i 139 dager. I løpet av denne tiden har VG skrevet artikler om ham. Her kan du følge utviklingen i Trumps USA dag.