Angela Merkel

Angela Merkel
Forlag: Kagge forlag
Utgivelsesar: 2016
ISBN/EAN: 9788248919056
Sprak: Bokmål
Forfatter: Ingrid Brekke
Kategori: Biografier og memoarer

Angela Merkel er vår tids sterkeste Europa-politiker. Hvem er hun?

Da Angela Merkel var noen uker gammel, la foreldrene henne i en kurv og flyttet til DDR. Sine første 35 år levde hun i det kommunistiske diktaturet.

Etter Berlinmurens fall gjorde hun kometkarriere i et demokratisk system hun selv ikke hadde vokst opp, men bare kjente fra aviser og tv.

I dag er den tyske kansleren Europas viktigste leder og har håndtert krise etter krise, nå sist flyktningkrisen, den første krisen som virkelig har rokket ved folkets støtte til henne på hjemmebane. Angela Merkel er limet i EU og den som holder kontakten med den russiske presidenten Vladimir Putin om Ukraina. Ansiktet hennes er blitt velkjent for oss, men hvem er hun? Hvilken bagasje har hun med seg fra livet bak Muren? Hva er nøkkelen til hennes makt og suksess?

I denne boka forteller Ingrid Brekke om Merkels personlige og politiske liv. Hun går tett på Merkel gjennom oppvekst, karriere og krisetid, og mot en europeisk fremtid som synes stadig mer usikker.

Angela Merkel startet sin politiske karriere som pressetalskvinne for DDRs første, og eneste, folkevalgte statsminister, Lothar de Maizière. Angela Merkel sier Europa ikke lenger kan regne med USA og Storbritannia etter Trump og brexit. – Vi må ta vår skjebne i våre egne hender, sier den.

Angela Merkel sier Europa ikke lenger kan regne med USA og Storbritannia. Noe å merke seg, mener Jonas Gahr Støre (Ap). Kjøp 'Angela Merkel, et europeisk drama' av Ingrid Brekke fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet, E-bok 9788248918424 Etter 12 år skal Angela Merkel egentlig rammes av en «overnaturlig» lov. Spørsmålet er om tyskerne likevel vil synes det er tryggest å ha «Mutti» ved roret Angela Merkel er 56 år gammel, og hun har ledet det kristeligdemokratiske partiet CDU de siste elleve årene og Tyskland de siste fem.

Angela Merkel er et. Tysklands statsminister Angela Merkel håper Emmanuel Macron vinner valget i Frankrike. Han vil i så fall bli en sterk president, mener Merkel. Norges ledende nettavis med alltid oppdaterte nyheter innenfor innenriks, utenriks, sport og kultur 31. august 2015 erklærte Angela Merkel at «Wir schaffen das», vi klarer det! på en pressekonferanse. Tyskland ønsket flyktningene velkommen. ERKEKONSERVATIVT: Her dukker Angela Merkel opp uten hodeplagg under møtet med Saudi-Arabias konge. Landet har erkekonservative islamske retningslinjer som.