Jeg vil leve

Jeg vil leve
Forlag: Forlaget Oktober
Utgivelsesar: 2012
Antall sider: 139
Serie: Oktober ebok
ISBN/EAN: 9788249510412
Sprak: Bokmål
Forfatter: Marte Wexelsen Goksøyr
Kategori: Debatt og samfunn

Marte Wexelsen Goksøyr er skuespiller og samfunnsdebattant. Hun har også Downs syndrom. Boka til Goksøyr er personlig og politisk.

Hun skriver om ambisjonen om å leve av skuespilleryrket, om utfordringene med å få en utdannelse, om gleden ved å stå på scenen på Torshovteatret og med Riksteatret. Hun forteller historien om sitt liv så langt, om triumfer og hindringer, og beriker sin egen fortelling med intervjuer med blant annet statsminister Jens Stoltenberg, ordfører Fabian Stang, genetiker Carl Fredrik van der Hagen, skuespiller Trine Wiggen, og sin egen mor og far. I februar 2011 skrev Goksøyr en kronikk i VG om fosterdiagnostikk som skapte en mediestorm. KrF inviterte henne til Stortinget, og iført en t-skjorte med påskriften Utrydningstruet konfronterte hun Jens Stoltenberg om lovforslaget om tidlig ultralyd til alle gravide. Mens Marte W. Goksøyr skrev denne boka, trente hun iherdig for å slå Jens Stoltenberg i håndbak neste gang de møtes. "velskrevet, morsom og utfordrende" SIGRUN HODNE, STAVANGER AFTENBLAD "Wexelsen Goksøyr er paradeeksempelet på at den enkleste av alle selvbiografiske oppskrifter fremdeles fungerer" ANE FARSETHÅS, MORGENBLADET "en fakkel av en bok, en heftig protest mot det perfekte sorterings- og botox-samfunnet vi er i ferd med å utvikle" JOHAN O. JENSEN, ADRESSEAVISEN

Jeg var «gulljenta» i familien, men valgte å bryte ut. Jeg ville ikke lenger leve under lydløs, sosial kontroll. Jeg fylte 50 år i september 2011. For meg var det en stor overgang å bli så gammel. Ihht SSB har jeg 34 år igjen å leve. Hvordan skal jeg velge å leve resten av.

VELKOMMEN TIL LEVE. LEVEs hovedoppgave er å støtte, etterlatte og berørte ved selvmord, og å bidra til forebygging av selvmord gjennom åpenhet. JEG ER LUCIA. OPERAGALSKAP AV OG MED EIR INDERHAUG. I flere år har sanger og skuespiller Eir Inderhaug gått og båret på denne forestillingen. Dette er hennes idé. Postbanken Leve består av de banktjenester du trenger i hverdagen. Det er produkter som naturlig hører sammen. Hva består Postbanken Leve av? Salma Dahman (28) - Drømmen min er blitt virkelighet. Jeg har åpnet min egen Rema 1000 på Nordnes. Jeg var bare seksten år da jeg fikk jobb som pantejente på. Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg Kan man være redd for å dø samtidig som man er redd for å leve? Kundebehandling er ikke en plikt, det er lurt for bedriften. Jeg er nesten blind og har førerhund. Jeg merker godt hvem som er gode på service. Jeg er havren.

Jeg har bjeller på, mer enn tyve, tror jeg på hvert strå. Bonden kaller dem for mine fold. Gud velsigne ham, den bondeknoll. Jeg er en aktiv jente på 20 år som er interessert i jobb på seter sommeren 2017. Til daglig studerer jeg i Trondheim og ønsker en annen.